Dag 6 Australien

Vi har flyttat in hos två killar som heter Ash och Brent, båda är runt 28 års åldern och är supertrevliga och väldigt hjälpsamma. I måndags skjutsade Brent oss till mataffären exempel.
Det var också första gången man handla mat till sig själv för en vecka framåt. Jag tyckte det var blandade känslor. Ska man ha smör? Överlever jag utan kakor? Och eftersom vi har en budget varje månad så får man ligga lågt med alla godbitarna.. Matbutiken vi handlade i hette Coles och motsvarar Ica ungefär. Dem har egna märken på sina varor som Ica basic till kanon priser, exempel bröd för 85 cent(5kr). När jag och Linda sedan gick hem från matbutiken tog det oss ca 20 minuter. 30 grader varmt och 3 påsar i varje hand. Vi har nog bestämt oss för att leta egen bil nu.

Något som är jätte kul är att Ash äger två jätte söta hundar som är väldigt sociala och trogna följeslagare. För min del känns det skönt att ha hundar i huset eftersom jag är van vid tre hundar. Tröttnar jag på Linda så har jag två hundar, det känns skönt. 
(Hoppas ni förstår min ironi)Igår var det också Australiens nationaldag, i mer känt namn Australia day. Dem firar inte bara med tårta som i Sverige  utan det är stooooort här. Dagen började iallafall med att vi åkte med Ash till stranden för att svalka oss lite och kolla läget i Fremantle. Vi hade med oss en hel frysbox med cider så det var ren livsnjutning. Ash bjöd sedan med oss till hans polare från hans footy på BBQ party och för att efter kolla på fyrverkerierna vid sir James Mitchell park. 
Alla hans vänner var supertrevliga och sociala. Vi grillade korv Australia style och spelade Beerpong. Jag var såklart oövervinnelig. 

Efter allt drickande åkte vi hem igen och duschade av oss. Kort därefter åkte vi till parken för att kolla raketerna. Det pågick i ca 30 minuter och var jätte häftigt. Hela parken var proppat med folk som satt med sina familjer eller vänner på filtar. Vi hade inte övergett frysboxen heller utan den fick följa med till parken också.

Här kommer lite blandade bilder från gårdagen, 
OCH vi har fortfarande inget wi-fi men vi kämpar på. Då vet ni varför min update är kass.

Andra sidan jorden

Bara längtar till att visa en efterbild på två bruna tjejer istället! 

Känner mig rätt trött på att flyga och tur att man har ett helt år på sig att bestämma hemdatum..

Nu är vi i Australien!! Ledsen för kass uppdaterad men det har varit lite kaos artat. Boende var viktigast att fixa men dem vi trodde vi kunde bo hos dem hade ingen säng till oss. Den hade försvunnit? Haha. Så vi hittade en kille i sista minut som ville att vi skulle komma, han till och med skjutsade oss tillbaka till hotellet. Super snäll.
Sedan har de krånglat med nytt simkort till mobilen och wi-fi har vi inte såvida vi köper något på något café eller liknande. Lite kaos är de.. Men förhoppningsvis klarnar de och blir bättre när vi fixat de viktigaste.

Återkommer när jag har wi-fi igen!


Dagen innan avfärd

Kvällen spenderades med att värma sig vid den öppna spisen och provsmaka värmen lite.
 
Hela dagen har varit fullt ös med att lägg till och ta bort grejer i min ryggsäck. Har ni aldrig backpackat så blir det kanske lite svårt att förstå men med lite enklare ord - trångt. Dessutom ska massor med viktiga papper med i både handbagage och ryggsäcken. Alltså försäkring, Visum, körkort, flygbiljett och CV. Inte nog med det så ska man ha tusen kopior på allt. Det känns som att jag har mer papper än kläder allt som allt men inga klagomål här inte, jag lämnar kylan för att åka mot värmen. 
 
Det viktigaste är förhoppningsvis nedpackat och det är bara dem små tekniska prylarna kvar som ska fixas. Ladda över bilder till datorn för att göra plats för nya bilder osv. Något som är riktigt bra är att jag köpt mig en liten kompakt systemkamera inför resan som har Wifi och snabbt och lätt kan föra över snygga bilder till min iphone! Bästa köpet hittils. Super skönt att slippa visa massor med suddiga iphone bilder från dagsutflykter utan nu kan ha lite kvalite på bilderna.