Tacos och Rosé

Idag har vi träffat fyra jätte trevliga svenska tjejer. 
Linda kände en tjej vid namn Julia som jobbar som au pair i närheten så vi bestämde träff med henne och några vänner till henne. Äntligen kunde vi hålla konversationer på svenska!
Det blev tacos och choklad tårta kombinerat med gott rosé vin och fint sällskap. En tjejkväll helt enkelt!
Så kul att höra hur dem har det och att man får tips på bra resmål och måsten i Australien. 




Det blir även en utekväll på söndag. Då ska vi samlas igen och det blir första gången jag och Linda går ut i Perth. Spännande! 

Picknick och solnedgång

Idag har vi inte gjort så mycket förutom att bara chilla hemma. Vi fick dock en super bra idé en lat dag som denna, picknick i Kingspark!  
Kingspark är nog Perth största park och det krävs nog en hel dag för att utforska hela ytan, om inte fler dagar..  
Vi gick en liten runda innan vi slog oss ner på gräset och högg in i våra matsäckar. 
Vi köpte en filt på Ikea när vi va där sist och har den i bilen så att man kan använda den när man åker iväg på sånna här grejer, superbra! 









Efter våran picknick så åkte vi till Fremantle beach och kollade solnedgången. 





PS, jag kommer antagligen få hem en böter för fortkörning också.. Dem har kameror överallt här och när man gillar att åka fort så får man också betala för det. Jag blev fotad av en fartkamera på vägen hem från stranden. Jippie. Fyfan va onödigt... Hade hellre spenderat dem pengarna på något annat. 


Svenska köttbullar



Workout

Eftersom dagen har vart i full rulle så passade jag äntligen på att träna idag. Dammade av mina träningsskor som har legat under sängen en hel månad. Fy skäms. 

Det ligger en park 200 meter ifrån vårt hus som är ett perfekt tränings område och perfekt för löparen som vill kombinera perfekt gräs underlag med asfalts vägar. En Väldigt välskött park.
Det är 1 km exakt om man springer runt parken. 

Det var perfekt väder att träna i, ca 28 grader, och stjärnklar himmel.
Linda låg mitt i parken och tränade styrka medan jag sprang runt, runt, runt parken.
För att inte ha tränat på 1 månad så lyckades ja springa 6 km utan att stanna och på ca 30 minuter. Spagetti ben! 


Rekommenderar appen runkeeper för er som inte har den! Appen räknar ut hastighet per kilometer, tid, distans och massa andra detaljer.

Ikea

Planerna för idag var att åka till scarborough beach och på hemvägen till Ikea. 
Ikea låg kanske 5 minuter från stranden så vi tänkte först käka våran egen nedpackade mat som vi gjort iordning och sedan käka något svenskt på hemvägen. Tyvärr så stängde restaurangen inne på Ikea precis när vi kom dit så vi blev väldigt besvikna. Man var liksom inställd på att äntligen käka köttbullar med lingonsylt. Underskatta inte köttbullarna hemma säger jag till er. 
Istället gick vi raka vägen till den "svenska shoppen" där dem hade det populäraste ifrån svensk mat och dryck. Allt ifrån potatissallad till kanelbullar. 
Den sötsugna människan som man är så var det ett halleluja moment när jag fick syn på Marabou chokladen.  

Lite strand och Ikea bilder. 




Jätte fin strand och stora vågor möttes vi av på scarborough beach.


Lösgodiset var helt klart populärast bland Australienarna här.


Imorgon ska vi till samma strand och ska försöka Käka lunch på Ikea igen. Andra gången gillt. 
 
Måste även tillägga att vi kämpar på med vänstertrafiken här nere. Snacka om att ställa om sig. Ska bli kul att komma hem och försöka köra på andra sidan igen.

Bilägare

En viktig del utav vår resa var att införskaffa en bil här nere. En pålitlig bil som ska ta oss runt hela Australien. Inte för stor och inte för liten. 
Pga dålig bloggning så har jag också utelämnat, rättare sagt glömt, vårt hysteriska letande.. Vi har ju liksom aldrig köpt en bil innan. Dessutom befinner vi oss på andra sidan jorden så vi har känt oss lite vilsna. 
Som tur är så har vi fått mycket tips och förslag av många här nere och de är vi tacksamma för! 

Iallafall.... För att korta ner hela historian: 
Jag och Linda har nu officiellt köpt en bil och står som delägare på en Mazda 3 hatchback.





Gokväll

Nu är dagen nästan över och jag har haft en jätte mysig födelsedag. Dessutom vill jag tacka alla som grattat mig idag! 

Vaknade upp till detta fina! 

Vi ändrade lite planer under dagen och tog massage istället för minigolf, dock hoppade Linda massagen och köpte kläder istället. Man kan säga att vi har olika åsikter om lyx.

Sedan gick vi hem istället för att åka till Kingspark. Då blev det kaffe och tårta. En fruktansvärt god tårta för att vara super billig (vi köpte tårtan på coles). Och vi åt upp hela tårtan.. Haha.

Utomhusbion tog nog ändå priset. Vi kom till en super mysig park i Burswood som låg intill vattnet. Alla satt i zackosäckar och hade stora picknick korgar med sig. Supermysigt! Vi kollade på filmen Sisters och den har tydligen inte premiär i Sverige ännu. Synd för er. 
Det enda negativa på bion var att vi blev fuktiga av att ligga på gräset så länge. Linda frös när vi skulle gå hem. Fattar ni? Linda frös i Australien.

Blandade bilder från dagen:









Birthday girl

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! Fyller hela 20 år. Tiden går för fort.. Men måste ändå säga att det finns några fördelar med att fylla 20 - man kan köpa alkohol på systemet, gå in på dem flesta nattklubbarna och att körkortet inte är på prov längre. 

Jag och Linda har planerat in lite grejer för idag. Här nere känner jag inte för att festa på min 20 års dag utan jag vill kunna lägga mig i sängen ikväll och känna att "det har varit en trevlig dag" känsla. Vuxenpoäng till mig. (Vi kanske festar till det i helgen istället)
Nu efter frukosten så blir det tårta och sedan ska åka in till Perth och spela minigolf. Vi tänkte också luncha i Kingspark lite senare och ikväll gå på bio. Ska bli supermysigt! 


Jag är också väldigt glad att jag får spendera den med ingen mindre än Linda, min bästavän.

Wi-fi är klirrat!

30 grader i februari har startat en säsong 2 nu! Mycket bra tidsfördriv och Svensk serie

Idag har vi bara slöat och väntat på att vårat wi-fi ska funka. Och i detta nu sitter vi här och har fri tillgång till socialamedier! Äntligen. 
Det har varit fruktansvärt varmt idag också så vi hade en bra anledning att sitta inne iallafall. Man får planera in så att man antingen hittar på något tidigt på förmiddagen eller sent på eftermiddagen. Det är fortfarande över 30 grader men man slipper dem extra 10 grader iallafall. 

Planerna för imorgon är lite obestämda ännu men eftersom jag har tillgång till min blogg nu så uppdaterar jag er så fort det händer något kul! 

Serpentine falls

Idag har det vart närmare 45 grader och vi har hållit oss inomhus hela förmiddagen. Däremot spenderade vi hela eftermiddagen i Serpentine falls med Brent. Det är en vattenhåla med vattenfall och klippor runt om. Tror det var en bergskälla?.. Detta låg i en nationalpark så det var superfin orörd natur runt om. Vi fick även se vilda kängurus som låg under träd och i buskar lite överallt. 

Men man fick vara väldigt försiktig då klipporna var extremt hala och man halkade väldigt lätt. Linda halka i det första hon gjorde.
Självklart var det killar som skulle kana ner eller hoppa från dem 20 meter höga klipporna. Som bilden visar så var vattenfallet bästa sättet att komma ner.




Vi fick även se vilda kängurus när vi skulle åka hem! 


The Australian magazine

Idag har jag och Linda vart vid stranden hela dagen. Detta var bara tredje gången på två veckor som vi är vid stranden.
Eftersom vi bor nära stan så måste vi ta buss eller tåg för att ta oss till närmsta strand så vi solar hemma för det mesta. Av alla tre gånger så har det varit vid tre olika stränder.
Vi har vart vid fremantle beach, city beach och idag cottesloe beach. Jätte mysiga stränder men vattnet däremot har vart kallt. Det går absolut att bada i och man vänjer sig väldigt fort men man tror att det ska vara mycket varmare.




Vi tog närmare 1000 bilder på stranden så ni kan vänta er mycket bikinibilder haha..

Händelserik resa som de är så kom det fram en journalist och en fotograf från 'the Australia', en tidning som släpps runt hela världen, när vi låg och sola. Dem frågade om vi ville bli intervjuade angående det varma vädret som börjat(the heat wave). Fotografen ville ha bilder på oss när vi sprang i vattnet, låg i vattnet och skulle flyta i vattnet. Av alla människor på stranden valde dem oss så det var lite kul! Vi hade lite åskådare allt. 


Gårdagen

Brent tyckte nog att jag och Linda satt och sola för mycket hemma i huset så han tog med oss till golfbanan igår. Linda som brukar spelar golf i Sverige var som ett litet barn på julafton. 
Golfklubben vi åkte till låg högt upp i höjd så man kunde se ut över Perth när man stod och sköt. Det var nästan ännu coolare när vi hade solnedgång på samma gång. Vi sköt golfbollar från en tvåvånings byggnad så det var ingen vanlig långgolf bara (tror det heter shooting range?).  
Vi betalade 10 aus dollar per person för 46 bollar var. 



Efter golfen ville Brent visa oss Kings park eftersom vi bara har vart i en park hittills. Kings park är väldigt känt i Perth så det var förståeligt. 
Det låg också på en kulle så man hade utsikt över hela staden där med och dessutom upplyst eftersom det hade blivit mörkt.




När vi sedan skulle åka hem hände något jätte konstigt.. Vi stod och väntade längst fram vid ett rödljus i en korsning. En bil från ingen stans körde i fullfart rakt in i rödljuset framför oss och var åt alla möjliga håll i luften. En riktigt hemsk syn. Hela bilens framsida var intryckt och de kom rök inifrån och utifrån bilen. 
Det visade sig vara en förare och inga passagerare i bilen och tur var väl det för passageraren längst fram hade nog mist sitt liv. 
När några personer sedan sprang fram till bilen och skulle dra ut föraren, en kvinna i ca 25 års ålder, så slog hon vilt med armarna och var riktigt förbannad. Hon gick tillbaka och satte sig i bilen igen med ett leende på läpparna. 

Säger bara - Don't drink and drive.


1 Februari

Back again! Haha nu är de veckohandling igen och det betyder wi-fi! Jag har nog aldrig känt mig såhär fri från sociala medier(känner mig som en grottmänniska).. Inte så illa faktiskt! De dåliga är att man inte kan kontakta någon hemma. Mamma har säkert gått i taket. De var de sista hon sa till mig innan jag åkte - hör av dig varje dag! 

Linda har dock internet med sitt nya simkort medan min såklart ska krångla. Klagar inte som sagt. Men nu vet ni - jag lever. 

Vädret har inte varit med oss dem två senaste dagarna. Jag och Linda har suttit inne och kollat film i två dagar nu. I sällskap av Brent och Ash några gånger. Det verkar bli en tredje idag.
Man blir lite handikappad av regnet för man kan inte göra något - eller orkar. 
Det var lite bättre väder i lördags dock och då hade vi BBQ här hemma med Ash och hans nära vänner. Då provade jag och Linda känguru kött för första gången. Jag var inte så förtjust i de men det gick absolut ner. Dem är höjdare på att grilla här nere och deras marinad är inte att leka med! 

Bild från i torsdags när jag och Linda tog hundarna till parken. 


Vi hörs snart!